Voordelen glasvezel

  • Supersnel up- en downloaden

Niets is sneller dan het licht en omdat glasvezel gericht licht kan transporteren is dit hét medium bij uitstek om ultrasnel dataverkeer te genereren. Daarbij is de up- en downloadsnelheid gelijk, zodat u vanaf uw externe werkplek heel snel data op het kantoor kunt opvragen en ophalen. Bovendien is glasvezel tot wel 1.000 keer sneller dan andere technieken.

  • Alle communicatie over 1 lijn

Via glasvezel is het mogelijk om diensten als internet, telefonie, camerabeveiliging, pin, alarm, tv, en dergelijke over één glasvezelverbinding te laten verlopen. Hierdoor worden de kosten aanzienlijk lager.

  • Stabiele internetverbinding

De techniek van glasvezel biedt meer kwaliteit dan de traditionele koperleiding. Omdat glasvezel gebruik maakt van state-of-the-art apparatuur en technologie is de verbinding zeer stabiel. Een verbinding van Fibernow wordt 24/7 volledig gemonitord en beheerd, waardoor een optimale verbinding gegarandeerd is.

  • Voordelig op de langere termijn

Kiest u voor glasvezel, dan zijn er uiteraard investeringen nodig. Zo betaalt u eenmalige aansluitkosten. Maar op de langere termijn is de overstap voordelig. Door de collectieve aanleg worden veel kosten met elkaar gedeeld. Wanneer u de collectieve ‘boot’ mist, zullen de aansluitkosten vele malen hoger liggen!

  • Keuzevrijheid over de provider

Fibernow biedt u verschillende diensten aan. Uiteraard bent u vrij om Fibernow diensten te combineren met diensten van andere providers. U maakt zelf de combinatie. Wij helpen u met het maken van de juiste keuze.

  • Collectieve aanpak

De aansluiting op een glasvezelnetwerk is een flinke investering. De glasvezelnetwerken worden na vraagbundeling aangelegd. Het is dus van wezenlijk belang dat er zoveel mogelijk organisaties participeren in een vraagbundelingscollectief zodat de kosten per deelnemer zo laag mogelijk worden.

  • Toekomstbestendig

Fibernow of partners van Fibernow verzorgen de volledige aanleg van het “open” glasvezelnetwerk. Aangesloten op een “open” glasvezelnetwerk, heeft u een infrastructuur die klaar is voor de toekomst. De hoge standaard bandbreedte en ongekende snelheden van glasvezel maken veel nieuwe diensten mogelijk en bieden meer dan voldoende capaciteit om in al uw behoeften omtrent dataverkeer te kunnen voorzien, nu en in de toekomst.